
Здобувачі вищої освіти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» , «Туризм» та викладачі кафедри туризму та готельно-ресторанної справи долучилися до відкритої лекції від успішної бізнес-леді та експерта у сфері виноробства Наталії БУРЛАЧЕНКО. Наталія власниця та СЕО компаній BIG WINES та 46 Parallel, що входять до міжнародної групи виноробень Vinos de La Luz.
6 травня 2025 р. відбувся вебінар «Змішане фінансування бізнесу з різних джерел: гранти, кредити та програми підтримки для агровиробників та сільського зеленого туризму», участь в якому взяли науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».
З метою підвищення якості практичної складової освітнього процесу за освітньо-професійною програмою «Туризм» студенти, які опановують спеціальність J3 «Туризм та рекреація», разом з викладачем кафедри туризму та готельно-ресторанної справи к.е.н., доцентом Кожухівською Р.Б., у рамках вивчення дисципліни «Безпека туризму», відвідали Державний історико-архітектурний заповідник «Стара Умань». У ході відвідування музею студенти ознайомилися з процесом організації туристичного маршруту, зокрема із специфікою формування безпекових заходів під час проведення екскурсії.
28 квітня 2025 року здобувачі вищої освіти за спеціальністю J3 «Туризм та рекреація» Уманського національного університету взяли участь у практичному занятті з дисципліни «Економіка і аналіз туристичного підприємства» (Тема 8: «Аналіз собівартості продукції (робіт, послуг)»).
Здобувачка вищої освіти зі спеціальності J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» Уманського національного університету Шпак Єлизавета Юріївна взяла участь у Першому всеукраїнському форумі лідерів органів студентського самоврядування «Студентство сьогодні і завтра: від мрії до дії», який проходив 20–22 березня 2025 року в місті Харків.
29 квітня 2025 р. у рамках професійної підготовки здобувачів вищої освіти за спеціальностями J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг» та J3 « Туризм та рекреація» викладачі та студенти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету взяли участь у практичному вебінарі на тему: «Як аналізувати оборотність асортименту, використовуючи платформи BI-аналітики?», організованому компанією RBC Group.
28 квітня 2025 р. відбулась міжнародна конференція «Партнерство як інструмент експорту локальних продуктів з сільських територій України», участь в якій взяли науково-педагогічні працівники кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського НУ і здобувачі вищої освіти, які навчаються за спеціальностями «Туризм та рекреація» і «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг».
24 квітня 2025 року на кафедрі туризму та готельно-ресторанної справи УНУ відбулась студентська наукова конференція, приурочена 125-річчю від дня народження видатного вченого і педагога у галузі землеробства, професора Симона Самійловича Рубіна.