+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 21 квітня 2023

ВСЕУКРАЇНСЬКА СТУДЕНТСЬКА НАУКОВА КОНФЕРЕНЦІЯ

20 квітня 2023 р. в Уманському національному університеті садівництва уже традиційно відбулася Всеукраїнська студентська наукова конференція, приурочена 100-річчю від дня народження українського вченого у галузі агрономії, професора Івана Маркіяновича Карасюка. Ця подія засвідчила неабияку увагу до студентської наукової роботи, що приділяється упродовж усієї багаторічної славетної історії нашого університету.

Конференція мала на меті підтримку та розвиток наукової діяльності студентської молоді, виявлення їх інтелектуального та творчого потенціалу, формування зацікавленості до науково-дослідної роботи та навичок практичного вирішення завдань, забезпечення вільного обміну думками, сприяння успішному кар’єрному старту та професійному росту.

У рамках конференції на факультеті менеджменту у змішаному форматі працювали такі секції: менеджменту, менеджменту зовнішньоекономічної діяльності та логістики, туризму, готельно-ресторанної справи, правових дисциплін, народознавства, іноземної мови, другої іноземної мови, іноземної мови (за професійним спрямуванням) та української мови.

У роботі секційних засідань взяли участь близько 150 студентів різних курсів, які запропонували до уваги доповіді щодо забезпечення міжнародної конкурентоспроможності країни, логістики електронної комерції та її взаємозв’язку з інформаційними комунікаціями, перспектив залучення інвестицій в економіку країни під час війни, особливостей правового регулювання суспільних відносин в умовах повномасштабних бойових дій, правового регулювання біржової діяльності в Україні, проблем та перспектив розвитку аграрного ринку, правового захисту та відновлення прав людини в умовах подолання наслідків війни, питання історії та культури України, історичного краєзнавства, теоретико-методологічні та ідеологічні проблеми вивчення етногенезу українського народу, роль філософії у формуванні національної самосвідомості, питань ефективного просування вітчизняного туристичного продукту та напрямів ведення державної політики у галузі туризму під час війни, інновацій у готельно-ресторанному бізнесі, конкурентоспроможності та якості продукції і послуг підприємств, посилення мотивації до вивчення іноземних мов і дослідження сучасних проблем у галузі філології й методики викладання іноземних та української мов, активізація пізнавальної діяльності, розвиток творчого мислення та особистісно-професійних якостей студентів тощо.

На основі таких критерій, як наукова новизна, уміння доповідача зацікавити аудиторію та давати відповіді на запитання було визначено переможців.

Щиро дякуємо усім учасникам Всеукраїнської студентської наукової конференції! Бажаємо подальших вдалих проєктів, цікавих результатів, бажання та можливості займатись науковою роботою для Перемоги та відбудови України!

  

Світлана Каричковська,

к.пед.н., доцент, заступник декана

факультету менеджменту з наукової роботи