+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 17 липня 2023

Міжнародна академічна мобільність здобувачів вищої освіти

Нам, студенткам факультету менеджменту – Попович Тетяні, яка навчається за спеціальністю 073 Менеджмент та Мельник Анастасії – навчається за спеціальністю 242 Туризм, – випала чудова можливість брати участь у  процесі студентського обміну між університетами України та Європи, зокрема бути учасницями міжнародної академічної мобільності здобувачів вищої освіти, яка проводилася між Уманським НУС та Академією прикладних наук в Познані.

Період міжнародної академічної мобільності тривав увесь другий семестр 2022-2023 навчального року. Хочемо зазначити, що навчання в Академії прикладних наук в Познані нам дуже сподобалося. Ми змогли наочно порівняти навчання в Україні та за кордоном. Це хороший досвід, зокрема, досвід спілкування з викладачами польського закладу освіти та студентською молоддю. Навчання проходило в досить легкій формі, викладачі проводили лекції. Практичних занять, таких як в Україні, можна сказати не було, а було зі сторони викладача дано завдання і протягом семестру студенти повинні були його виконати та по завершенні курсу, його презентувати. Незнання мови не стало перешкодою для навчання, адже польська мова досить легка в сприйнятті, також легка для вивчення, головне – мати стимул й бажання навчатися та пізнавати щось нове.

У період канікул, коли були польські свята, ми мали змогу відвідати різні міста Польщі та навіть поїхати до Німеччини та Чехії.

Ми щиро дякуємо керівництву Академії прикладних наук в Познані за неоцінений досвід, отриманий у процесі реалізації міжнародної академічної мобільності, а також за теплу зустріч, постійну психологічну підтримку та отримання теоретичних знань та практичних навичок.

 

Тетяна ПОПОВИЧ, здобувачка вищої освіти 21-м групи

Анастасія МЕЛЬНИК, здобувачка вищої освіти 31-тм групи