+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 02 листопада 2017

Святкування Хелловіна

Усім добре відома знаменита фраза з американських фільмів: «Цукерки або смерть!», а про містичне свято – Хелловін ми знаємо ще зі шкільної парти, коли на уроках англійської вивчали традиції Великої Британії та Сполучених Штатів. Зараз же святкування Хелловіну стає все популярнішим в Україні з кожним роком, бо має яскраві традиції.

Звичка святкувати Хелловін виникла більше 2 тисяч років тому на території сучасної Британії. Тоді древні кельти ділили рік на дві частини – світлу і темну (літо і зиму), і коли світла змінювалась темною (кінець жовтня) відбувалися гучні гуляння – Самайн. Згодом, після прийняття християнства 1 листопада відзначався День всіх святих. Дата збіглася із язичницьким Самайном. В англійській мові цей день має назву «All Hallow’s Eve» і якщо скоротити, виходить Halloween.

Цьогоріч 31 жовтня за ініціативи студради факультету менеджменту в Уманському НУС також відбулося святкування Хелловіну. Моторошна атмосфера закликала до гучного гуляння. Хол 4 корпусу був наповнений жахіттям і таємничістю. Традиційні помаранчевий та чорний наганяли страху. Іноді навіть здавалося, що по спині повзе довголапий павук.

Свято привидів, гарбузів і павутиння не обійшовся без лячних конкурсів. Головна особливість Хелловіну – лякати, хуліганити і робити все що хоч. На Halloween Party це можна було зробити, отримуючи за це призи.

Жодне святкування Хелловіну не проходить без жахітливого гриму і не менш страшного костюма. Гості свята дотримались нескладного дрес-коду, але були і найкращі. Найбільше хелловінську аудиторію вразив грим Інни Ходзіцької-Іваненко, а от серед костюмів відзначилась Ангеліна Цапко.

Сповнені приємних вражень та моторошних історій, студенти певно ще довго не могли заснути тієї незвичної ночі.

 

Катерина Адаменко,

секретар ради студенського самоврядування

факультету менеджменту