
Уманський національний університет запрошує здобувачів вищої освіти на навчання за спеціальністю J2 «Готельно-ресторанна справа та кейтеринг». Ця освітня програма спрямована на підготовку висококваліфікованих фахівців, здатних ефективно працювати в сучасному середовищі готельно-ресторанного бізнесу та кейтерингового обслуговування. Чому варто обрати саме Уманський національний університет?
Professional Development for Researchers In June–July 2025, Yuliia Fernos, Associate Professor at Uman National University, participated in a workshop series titled "Professional Development for Researchers", supported by the Science at Risk initiative. The program offered practical tools and mentorship on career planning, project management, intercultural adaptation, and science communication for academics affected by war or crisis. The experience provided valuable insights, reflection, and inspiration for future academic and professional growth.
Професійний розвиток науковця У червні-липні 2025 року Юлія Фернос, доцентка Уманського національного університету, взяла участь у серії воркшопів «Професійний розвиток науковця», організованих за підтримки ініціативи Science at Risk. Програма охоплювала практичні інструменти та менторську підтримку з питань планування кар’єри, управління проєктами, міжкультурної адаптації та наукової комунікації для науковців, які постраждали від війни або перебувають у кризових умовах. Участь у воркшопах стала джерелом цінного досвіду, рефлексії та натхнення для подальшого розвитку.
3–4 липня 2025 року в м. Умань представники Фонду Народонаселення ООН в Україні (UNFPA Ukraine) провели тренінг «Домашнє та гендерно зумовлене насильство: знаю, запобігаю, впливаю». Захід об’єднав представників громади, громадських організацій, освітян, активістів, лідерів думок та ін. учасників які отримали практичні знання про механізми запобігання насильству, підтримку постраждалих і методи впливу на суспільство для створення безпечного середовища.
20 червня 2025 року в Одеському національному економічному університеті відбувся ІІ тур Всеукраїнського інтелектуального змагання з менеджменту, який проходив у форматі підсумкової науково-практичної конференції за підтримки Української асоціації з розвитку менеджменту та бізнес-освіти.
З 26 травня по 9 червня 2025 р. на платформі Zoom проводився курс підвищення кваліфікації «Великий курс про ШІ в освіті», участь в якому взяли кандидати економічних наук, доценти кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Уманського національного університету Олена Саковська та Раїса Кожухівська.
В умовах зростання інтересу до екологічно чистого відпочинку сільський (зелений) туризм набуває дедалі більшої популярності. Це не лише спосіб відновлення духовних та фізичних сил, а й важливий чинник збереження культурної спадщини, підтримки локальних громад і розвитку підприємництва на селі. Як майбутні фахівці індустрії гостинності, студенти спеціальностей «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм і рекреація» повинні знати не лише теоретичні основи організації сільського (зеленого) туризму, а й безпосередньо занурюватися в її практичну складову.