+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 19 жовтня 2023

ХІІІ ВСЕУКРАЇНСЬКА НАУКОВО-ПРАКТИЧНА КОНФЕРЕНЦІЯ «МЕНЕДЖМЕНТ ХХІ СТОЛІТТЯ: ПРОБЛЕМИ І ПЕРСПЕКТИВИ»

18 жовтня 2023 р. відбулася ХІІІ Всеукраїнська науково-практична конференція «Менеджмент ХХІ століття: проблеми і перспективи», організаторами якої виступили факультет менеджменту Уманського національного університету садівництва спільно з Дніпровським державним аграрно-економічним університетом, Миколаївським національним аграрним університетом, Сумським національним аграрним університетом та Білоцерківським національним аграрним університетом.

Ця подія об'єднала науковців, дослідників та практиків, які обговорили ключові аспекти сучасного менеджменту та висвітили можливі стратегії для подолання викликів сьогодення. Крім того, конференція охопила широкий спектр новітніх досліджень з питань тенденцій і перспектив розвитку логістики, туризму, готельно-ресторанного бізнесу, соціальних, філософських та правових проблем, а також ключових проблем професійної освіти та напрямів підвищення її якості у закладах вищої освіти України.

Конференція відбулася у змішаному форматі з використанням платформи Zoom.

Учасників уже традиційного наукового заходу привітала декан факультету менеджменту Уманського НУС, к.е.н., доцент Наталія Вернюк, зазначивши на важливості проведення таких конференцій у формуванні стратегій та підходів до управління у ХХІ столітті.

Після відкриття конференція продовжила роботу у форматі пленарного засідання, під час якого з доповідями виступили д.е.н., професор, завідувач кафедри менеджменту Інна Новак; д.е.н., професор, завідувач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Людмила Транченко; к.пед.н., доцент, завідувач кафедри української та іноземних мов Наталія Комісаренко; к.ю.н., доцент, завідувач кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Людмила Машковська.

Після завершення пленарної частини учасники конференції продовжили роботу у форматі секційних засідань таких напрямків:

-  сучасні тенденції розвитку теорії та практики менеджменту у глобальному конкурентному середовищі;

-  концептуальні засади розвитку зовнішньоекономічних стратегій країн з динамічними економіками;

-  інноваційні інструменти управління логістичною діяльністю підприємств;

-  актуальні проблеми, тенденції та перспективи розвитку готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;

-  соціальні, філософські, політичні та правові проблеми формування громадянського суспільства в Україні;

-  університетська освіта в контексті побудови і реалізації зовнішньоекономічної стратегії України.

Цьогорічна конференція стала важливою платформою для обміну думками та вкотре підтвердила бажання освітян налагоджувати науковий діалог. Загалом у конференції взяли участь викладачі, науковці та студенти 8 вітчизняних закладів вищої освіти.

За підсумками роботи заплановано видання збірника наукових праць.

Дякуємо всім учасникам конференції та бажаємо нових наукових звершень!

 

 

Світлана Каричковська, к.пед.н., доцент,

заступник декана з наукової роботи,

модератор конференції