+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 11 вересня 2023

Digital Cleanup: як долучитися до Всесвітнього дня прибирання не виходячи з дому

Факультет менеджменту підтримав ініціативу Ради студентського самоврядування Уманського НУС долучитись до екологічної акції під гаслом «Хай небо буде мирним, а Україна чистою!». У рамках підготовки до акції був обраний формат цифрового прибирання letsdoitukraine.org/digitalcleanup.

У 2023 році Всеукраїнський молодіжний рух Let`s do it Ukraine розробив спеціальний формат участі у Всесвітньому дні прибирання «World Cleanup Day» – цифрове прибирання, яке можна проводити навіть на прифронтових територіях, в укритті, під час довгих поїздок тощо, а краще випрацювати нову звичку і робити це щодня.

Цифрове прибирання – це сучасний та безпечний онлайн формат прибирання, до якого може долучитися кожен. Як і матеріальні забруднювачі, цифрові програми та файли також створюють відходи – а саме невикористані, застарілі та непотрібні програми, файли і навіть веб-сторінки.

«Закликаємо громадян приєднатися, заощаджувати використання електроенергії та зменшувати кількість викидів CO2 в атмосферу. Видаляйте маловідомі програми, непотрібні електронні листи, дублікати фотографій, беззмістовні відео, хмарні сховища з невикористовуваними файлами. Таке онлайн прибирання також продовжить життя вашим гаджетам та вбережуть гаманець від численних витрат на ремонт або покупку нових телефонів, комп’ютерів, ноутбуків» – зазначила Юлія Мархель, координаторка Всесвітнього дня прибирання в Україні. Користуйтесь підказками, в нагоді стане спеціальний чек-лист з цифрового прибирання. Зберігайте інструкцію та ставте біля виконаних пунктів «✓».

Робіть скріншоти ДО та ПІСЛЯ очищення, діліться своїми успіхами з друзями у соціальних мережах, ставте хештеги #digitalcleanupletsdoitukraine #digitalcleanup #earthrise. 

Тепер ви можете порахувати від скількох викидів СО2 в атмосферу ви врятували довкілля!

Розрахунок ведеться за такою формулою:

(Гб цифрового сміття видалено)/2 = заощаджено кВт-год енергії на рік

(Гб цифрового сміття видалено)/4 = заощаджено кг СО2 викидів

 

Обов’язково реєструйте свій результат на сайті letsdoitukraine.org/digitalcleanup 

 

Голова ради студентського самоврядування факультету менеджменту – Данило БУТИЛЕНКО

Використано матеріали – https://letsdoitukraine.org/2023/09/ldu-digital-cleanup-wcd-2023/