+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 31 березня 2019

Підвищуємо рівень толерантності

Підвищуємо рівень толерантності

 

Якщо аналізувати сучасну ситуацію в українському суспільстві, то можна відзначити той факт, що за роки незалежності рівень толерантності населення України знизився, зріс конфліктний потенціал, збільшилася кількість злочинів, вчинених щодо іноземців на ґрунті ксенофобії, міжетнічної й расової нетерпимості.

На сьогодні ця проблема в молодіжному середовищі вийшла на той рівень, коли суспільство вже не може не звертати на них увагу. Агресивні й екстремістські вуличні формування стають серйозною загрозою для суспільства.

З метою профілактики таких негативних явищ у молодіжному середовищі рада студентського самоврядування факультету менеджменту акцентувала увагу на питанні виховання толерантності у молоді, в першу чергу, студентів.

Промова ведучого організаційного заходу дала змогу студентству більше дізнатись про історію та шляхи вирішення цієї болючої проблеми сьогодення, ознайомитися з поняттям «толерантність» та отримати певні навички розв’язання конфліктів.

Сподіваємося, що проведена нами просвітницька робота серед студентської молоді допоможе зайняти таку громадянську позицію в сучасному суспільстві, яка відповідатиме твердженню грецько-французького філософа Корнеліуса Касторіадіса: «Ми визнаємо, що всі людські істоти мають рівну цінність саме через те, що є людськими істотами».

 

Марина Мислякова, член ради

 студентського самоврядування

факультету менеджменту