+38 (04744) 3-24-45
Меню
Остання редакція: 15 березня 2017

Гра з життям

Проблема самогубства переслідує людство споконвіку. Самогубство скоюється в особливу, виняткову хвилину життя, коли чорні хвилі заполоняють душу і гасне будь-який промінь надії. Психологія самогубства – це передусім психологія безнадійності.

Неподілена любов, вплив релігійних сект, побутова невлаштованість, відсутність тепла й розуміння з боку оточуючих, внутрішня спустошеність – усе це може стати причиною трагедії.

Щоб запобігти цьому людям, а особливо дорослим по відношенню до своїх дітей, потрібно вміти чути і відчувати один одного, розмовляти і обговорювати плани на майбутнє й допомагати один одному у їх вирішенні.

Адже суїцид – це не вирішення проблеми, а відхід від її вирішення, від покарання і ганьби, приниження і відчаю, розчарування і втрати самоповаги … словом, від усього того, що складає різноманіття життя, нехай і не в самих райдужних його проявах.

З метою попередження суїцидальних проявів серед молоді на факультеті менеджменту кураторами академічних груп проведено виховні години за темами: «Цінність особистості», «У чому сенс мого життя?», «Навіщо я живу у цьому світі». Це дало змогу студентам ще раз усвідомити, що людина повинна дорожити своїм життям навіть тоді, коли воно не складається, коли в ньому більше незгод, ніж радощів. Щоб цінувати життя, необхідно знати дві основних речі: 1. Нам потрібно, щоб нас любили. 2. Нам потрібно добре до себе ставитися. Людське життя безцінне!

Цінуйте кожну мить життя,

Усмішку рідних, близьких й друзів,

Бо коли з очей твоїх пуститься сльоза,

Вони поруч із тобою будуть.

Радійте тому, що в вас є

І на чуже не зазіхайте,

Бо тільки найкраще маємо ми

У серці добро ви зберігайте.

Любіть усе що оточує вас,

Усміхайтесь кожну хвилину,

Тоді щастя не покине нас

І нові успіхи до нас прилинуть.

Хай кожен день нам Бог здоров’я посилає,

А Ангел хранитель нас оберігає,

Щоб ми не знали ні біди,ні горя

І купалися лише у щасті моря.

Л.О. Кустріч,

заступник декана факультету менеджменту з виховної роботи